Bemesten

Er zijn verschillende soorten bemesting nm organisch en chemisch die ook nog in langzaamwerkende en snelwerkende kunt onderscheiden het gaat er vooral om dat er de belangrijkste elementen in voorkomen namelijk stikstof, kali, fosfaat en magnesium.

Verticuteren

Verticuteren geschied als er veel mos in u gras voorkomt waardoor het gras meer kans krijgt om een behoorlijk gazon te worden. Anti mos is een mogelijkheid om het mos te doden.
Met kalk word deels vermeden dat het mos zich ontwikkelt.

Inzaaien

Inzaaien kan het beste gebeuren in de maanden mei en augustus want dan kiemt het snelst als u zaait doet dit ongeveer 0,5cm –1,5cm diep voor een goed resultaat.

Maaien

Maai ongeveer tussen de 3 en 4 cm hoog voor een mooie grasmat zou u te diep maaien bevordert u de ontwikkeling van mos en onkruiden wat te koste gaat van U grasmat

Beluchten

Beluchten van het gazon is er voor bedoeld dat de toplaag wordt voorzien van gaatjes woordoor het gras een betere groei geeft (viltlaag doorprikken)door een goed bodemleven te creëren (wormen) word de grond op een natuurlijke mannier belucht.

Beregenen

Ook in ons land moet je als je het gazon groen wilt houden beregenen maar hou daar rekening mee dat je niet teveel beregent want dan krijg je ondiep gewortelde wortels waardoor het gras zwakker word liever 1 keer goed nat en dan een paar dagen niet dan elke dag een klein beetje.